Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok

Testi, lelki, szellemi betegségek gyógyítása természetgyógyászati, kineziológiai módszerekkel. Spirituális tanfolyamok, Energiamező Gyógytó Angyalai tanfolyamok, gyógyítás és öngyógyítás. SVT. Holdnaptár szerinti fogyókúrák, receptek.

 Minden leves gluténmentes, laktózmentes és  vegetáriánus, se húst, se tojást nem tartalmaz, de tejterméket némelyik receptben találunk, ami el is hagyható, vagy növényivel kiváltható, így mindegyik elkészíthető teljesen állati eredetű mentesen. Minden recept kipróbált, nagyon finom étel :)

Jelzések:

V = vegán (teljesen állati eredetű mentes)

L-V = Lakto-vegán (tejterméket tartalmazhat, de kihagyható vagy növényivel kiváltható)

 

Árpás bableves

 

Hozzávalók:

Fél csomag árpa

Fél csomag szárazbab

2 szál sárgarépa

1-2 szál fehérrépa

1/4 zellerdarab

1 vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

3-4 közepes burgonya

só, borsikafű, kakukkfű, 1-2 babérlevél

 

Elkészítés:

Fél csomag árpát (25 dkg) és fél csomag száraz fejtett babot (25 dkg) este beáztatok. Másnap felteszem főni legalább 3 liter vízbe. 1-2 szál sárgarépát, fehérrépát, 1 kisebb zellerdarabkát, 1 közepes vöröshagymát, néhány gerezd fokhagymát, 3-4 szem megpucolt burgonyát, összeaprítok, és a vízbe teszem. Sózom, borsikafűvel, kakukkfűvel ízesítem. Tehetünk bele 1-2 babérlevelet is, de ezt tálalás előtt vegyük ki.

 

 

Egyszerű hagymaleves (V)

 

Hozzávalók:

2 fej hagyma, 2-3 ek olaj, 3 ek rizsliszt, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 l zöldségleves, 4 szelet pirítós, 4 ek reszelt sajt, só, borsikafű, kakukkfű, medvehagyma.

 

Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágom és az olajon üvgesre pirítom. 

Hozzáadom a lisztet és tovább párolom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát is.

Felöntöm a levessel, fűszerezem és kb 10 percig főzöm.

Reszelt sajttal, pirítóssal vagy zsemlekockával tálalom.

 



Francia hagymaleves (v)

Hozzávalók:

A zöldségleveshez:

1 közepes fej hagyma

2-2 szál sárga- és fehérrépa

negyed zeller, negyed karalábé, petrezselyemzöld

kakukkfű, borsikafű, só

A hagymaleveshez:

olaj, cukor, 2 nagy fej hagyma

1-2 babérlevél, petrezselyem

 

Apróra vágott hagymát megdinsztelek kevés olajon, majd a karikára vágott sárgarépát is vele pirítom. Kakukkfüvet, borsikafüvet teszek hozzá, tovább pirítom. Felöntöm 2 liter vízzel, majd hozzáadom a többi aprított zöldséget is. 15 perc alatt majdnem készre főzöm.

1 ek olajon 1 ek cukrot megpirítok, 2 nagy fej hagymát nagyobb kockákra vágok és hozzáadom. Felöntöm a leszűrt zöldséglével. 1-2 babérlevéllel, apróra vágott petrezselyemmel, csipet sóval fűszerezem. 5 perc alatt készre főzöm.

Pirítósra reszelt füstölt sajtot olvasztok, ezzel kínálom a levest. (tésztával és magában is nagyon finom)

 

Kölesleves (V)

Hozzávalók:

20 dkg köles

1 fej hagyma

2-2 szál sárga- és fehérrépa, 

ízlés szerint negyed zeller, negyed karalábé, 

petrezselyemzöld, kakukkfű, borsikafű, só.

 Elkészítés:

Apróra vágott hagymát megdinsztelek kevés olajon, majd a karikára vágott sárgarépát is vele pirítom.

Kakukkfüvet, borsikafüvet teszek hozzá, tovább pirítom majd hozzáadom a megmosott kölest.

Felöntöm 2 liter vízzel, majd hozzáadom a többi aprított zöldséget is.

25-30 perc alatt készre főzöm.

 

Lencseleves (V)

 

Hozzávalók:

1 nagyobb fej hagyma, 500g lencse, fél ek őrölt paprika, 1 tk őrölt kömény, só

2-3 db babérlevél.

A lencsét előző nap áztassuk be! Csökken a főzési idő és tartalmasabb marad a lencse.

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, piros paprikával meghintjük, felöntjük vízzel és beletesszük a lencsét, felöntjuk 1,5 liter vízzel. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel, és babérlevéllel. Puhára főzzük, kb fél óra alatt kész.

 

Tárkonyos raguleves (V)

 

Hozzávalók:

/20 dkg sertés vagy csirke hús (lehet vegyesen is, de a böjt alatt jobb, ha kihagyjuk a levesünkből :D )/

2 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 zellergumó

10 dkg zöldbab

10 dkg zöldborsó

2-3 fej gomba (vagy 1 kis üvegnyi)

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma (egészben)

2 db közepes burgonya

só, feketebors vagy borsikafű, 2-3 babérlevél

pár szem egész kömény, késhegynyi majoranna, petrezselyemzöld

1-2 ek citromlé, tárkony.

 

Elkészítés:

A hagymár apróra vágjuk, kevés olajon megdinsztejük, hozzáadjuk a megpucolt, felaprított répákat is (itt tesszük bele a húst is, kicsit azt is megpirítjuk).

Hozzáadjuk a zellert, babot, borsót, krumplit, gombát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezzük, csak a tárkonyt és a citromlevet nem teszük még bele.

20-25 percig főzzük, majd lezárjuk, és ekkor adjuk hozzá a citromlét és a tárkonyt.

Míg megterítünk állni hagyjuk a levest kb 5 percig.

Tálalás előtt keverjük meg.

 

Tippem: ha hússal főzzük, akkor a gombát és a krumplit később kell bele tenni, hogy ne főljön szét.

(Az eredeti receptben habarva van, de a szétválasztó étrendbe nem fér bele a tejföl és a liszt együtt)

 

Zellerkrémleves (V)

    Hozzávalók:


    1 nagyobb zellergumó
    2-3 szem burgonya
    1 szál sárgarépa
    1 fehérrépa
    1 hagyma
    2-5 gerezd fokhagyma
    zellerzöld vagy petrezselyem
    növényi tejszín (én alpro rizstejszint használok)
    só, borsikafű, kakukkfű
    őrölt szerecsendió a végén (elhagyható, de érdemes beletenni, mert finom)
    pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy

    Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket és kisebb darabokra vágjuk mindet. A hagymát megdinszteljük, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk és felöntjük vízzel, fűszerezzük.
    Ha megpuhultak, botmixerrel leturmixoljuk az egészet. Adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót, ezután jöhet a tejszín, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is! (ha több a krumpli, akkor nem kell bele tejszín, ha fogyózol, akkor ne tegyél krumpit és tejszinnel sűrítsd :) )
Citromlével kicsit savanykásabbá is teheted.

     Megszórjuk a tetejét zellerzölddel vagy petrezselyemmel és pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 

Zöldségleves (V)

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma

2-2 szál sárga- és fehérrépa, 

negyed zeller, negyed karalábé, petrezselyemzöld

kakukkfű, borsikafű, só.

 Elkészítés:

Apróra vágott hagymát megdinsztelek kevés olajon, majd a karikára vágott sárgarépát is vele pirítom.

Kakukkfüvet, borsikafüvet teszek hozzá, tovább pirítom.

Felöntöm 2 liter vízzel, majd hozzáadom a többi aprított zöldséget is.

20-25 perc alatt készre főzöm.

Tésztával, levesgyönggyel, burgonyagombóccal, egyéb levesbetéttel tálalom.

 

Jó étvágyat!

 

 Az ételek közül néhány elkészítésre kerül a FŐZŐTANFOLYAMOK alkalmával! Keressen, hívjon, jöjjön el! Várjuk szeretettel!

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 7
Heti: 43
Havi: 844
Össz.: 251 115

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok - © 2008 - 2024 - gyogypont.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »