Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok

Testi, lelki, szellemi betegségek gyógyítása természetgyógyászati, kineziológiai módszerekkel. Spirituális tanfolyamok, Energiamező Gyógytó Angyalai tanfolyamok, gyógyítás és öngyógyítás. SVT. Holdnaptár szerinti fogyókúrák, receptek.

Minden étel gluténmentes, laktózmentes és  vegetáriánus, se húst, se tojást nem tartalmaz, de tejterméket némelyik receptben találunk, ami el is hagyható, így mindegyik elkészíthető teljesen állati eredetű mentesen. Minden recept kipróbált, nagyon finom étel :)

 

Gombás rizottó

  

1 fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát 1-2 ek  olajon üvegesre párolok. 1 ü gombát (20 dkg) hozzáadok, megpirítom egy csipet kakukkfűvel.

  

Kb 35-40 dkg rizst (vagy 2 csomag gyorsrizst) szintén beleteszem, kissé összepirítom a többivel, majd felengedem bő fél liter vízzel. Csipet sóval, borssal v. borsikafűvel fűszerezem.

 

 

Rizses brokkoli

A brokkolit víz fölött kissé megpárolom, 1 csomag gyorsrizst kifőzök (vagy ennek megfelelő mennyiségű rizst elkészítek).

Jénaiba vagy tepsibe teszem a fele rizst, rá a brokkolit, (fűszerezem) és betakarom a maradék rizzsel.

Sütőben 20 perc alatt készre sütöm. (tejföllel, egyéb öntettel, sajttal is készíthető, de önállóan is nagyon finom.)

Nem vegetáriánusoknak sült vagy párolt húsok mellé, köretnek is ajánlom.

 

Rizsgolyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs

  • 1 kisebb csomag snidling vagy 1 szál újhagyma

  • őrölt fehér bors

  • ételízesítő, só

  • 10 dkg trappista sajt

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 ek zabpehely

  • 1 csapott evőkanál aprított petrezselyemzöld

  • zsemlemorzsa

  • 1 ek szezámmag

  • olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A hagymát apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a sajton kívül a hozzávalókat és fűszerezzük. A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Joghurtos salátával önállóan is, de köretként is fogyaszthatjuk. Sült húsok mellé is finom!

Jó étvágyat!

 

 

Zöldséges rizsgombóc

Hozzávalók:

 

30 dkg rizs

30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
2-3 evőkanál olaj
1 kiskanál ételízesítő por
1 csokor petrezselyem
kb fél dl víz
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa

a bundázáshoz:
10 dkg liszt vízzel elkeverve, enyhén sózva
10 dkg zsemlemorzsa

a sütéshez:
bőven olaj

 

Elkészítése:

A rizst dupla mennyiségű, enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a zöldségkeveréket az olajon megforrósítjuk, fűszerezzük, lefödve puhára pároljuk. Ha kihűlt, a rizzsel, a fölaprított petrezselyemmel, a vízzel meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Akkor jó, ha nedves kézzel könnyen formálható és jól összeáll, majd diónyi gombócokat gömbölyítünk belőle. Ezeket egyenként lisztbe, zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül bő, forró olajban 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges zsírt leitatjuk róla, bármilyen szósszal (pl: gombaszósszal) vagy mártással (pl: kapormártással) kínáljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Az ételek közül néhány elkészítésre kerül a FŐZŐTANFOLYAMOK alkalmával! Keressen, hívjon, jöjjön el! Várjuk szeretettel!

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 14
Heti: 78
Havi: 451
Össz.: 251 635

Látogatottság növelés
Oldal: Rizses ételek
Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok - © 2008 - 2024 - gyogypont.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »