Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok

Testi, lelki, szellemi betegségek gyógyítása természetgyógyászati, kineziológiai módszerekkel. Spirituális tanfolyamok, Energiamező Gyógytó Angyalai tanfolyamok, gyógyítás és öngyógyítás. SVT. Holdnaptár szerinti fogyókúrák, receptek.

Minden étel gluténmentes és  vegetáriánus, se húst, se tojást nem tartalmaz, de tejterméket némelyik receptben találunk, ami el is hagyható, így mindegyik elkészíthető teljesen állati eredetű mentesen. Minden recept kipróbált, nagyon finom étel :)

Jelzések:

V = vegán (teljesen állati eredetű mentes)

L-V = Lakto-vegán (tejterméket tartalmazhat, de kihagyható vagy növényivel kiváltható)

 

 

Rizses-répás fasírt

  

Hozzávalók:
15 deka rizs
2 szál sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors (borsikafű), kurkuma, petrezselyem, lestyánlevél, zellerlevél
zsemlemorzsa

  

Elkészítése:

A száraz rizst egy kanál vajon v. olajon futassuk meg, amíg enyhén meg nem pirul, majd öntsük fel a rizs mennyiségéhez képest 1,5–2-szeres mennyiségű vízzel, adjuk hozzá a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az összetört fokhagymát is és szórjuk meg egy csipetnyi kurkumával. Ezután a legkisebb lángon, lefedve, főzzük körülbelül 10 percig. Akkor jó, ha a rizs nem teljesen puha, de már egy kicsit ragadós.
Közben reszeljük le a répát, kockázzuk apróra a hagymát, majd mindezeket keverjük hozzá a rizshez. Ha a keverék túl folyós, gyúrjunk hozzá annyi morzsát, amíg az állaga megfelelő nem lesz. Forró olajban kisütjük, de nem kell túlsütni, csak mindkét oldala piruljon meg.

 

Salátával, burgonyapürével, főtt krumplival is tálalhatjuk.

 

 

Tökfasírt

Hozzávalók:

  • 1 kisebb tök v fél kg gyalult, fagyasztott tök

  • 2-3 szem krumpli

  • 10 ek liszt

  • 1 fej hagyma

  • só, borsikafű, oregánó, bazsalikom, zellerlevél

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • ½ cs. sütőpor

  • kevés olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A tököt, a krumplikat, a hagymát és a fokhagymákat meghámozzuk, reszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. 10-15 perc elteltével hozzáadjuk a fűszereket és a lisztet. Pihentetjük 10-20 percet, majd forró olajba kanállal lepénykéket szaggatunk, zsemlyemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.

 

  

Sárgarépás vöröslencse-fasírt

Hozzávalók:

  • 15 dkg vöröslencse

  • 15 dkg sárgarépa

  • 1,5 dl víz

  • 20 dkg fehér sajt (sós lében eltett zsíros sajt, jó helyette tömörebb állagú, morzsalékony nem túl sós feta sajt is)

  • 1 tk őrölt kömény

  • 1 tk szárított oregánó

  • bő csipet őrölt fahéj

  • 2 ek olívaolaj

  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

  • olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

A vöröslencsét átmosom, majd 1,5 dl forróvízbe szórom, és fedő alatt, de gyakran megkeverve 2-3 percig főzöm. A tűzről lehúzom és fedő alatt hagyom kihűlni.

A megtisztított répát késes robotgépbe teszem, összeszecskázom, majd hozzáadom az őrölt köményt és oregánót, fahéjat, a finomra reszelt fokhagymát, olívaolajat és a lencsét (ha maradt alatt víz, azt is). Ezzel is összedolgozom, majd megy hozzá az összemorzsolt sajt, és ismét egy-két keverés, nem kell sok, a sajt már nem kell, hogy teljesen pürés legyen. Só nem kell hozzá -legalábbis nekünk- a sajt elég sós. (robotgép hiányában a lencsét villával összetörni, a répát finomra, a sajtot durvára reszelni, majd kézzel összegyúrni a masszát)

A masszából diónyi centis gombócokat formázok és zsemlemorzsába hempergetem.

Bő forró olajban minden oldalukon pirosra sütöm a gombócokat.

(Ha felnőtteknek készül, akkor kerülhet bele több fűszer, csili, gyömbér, szegfűbors, kinek mi tetszik. A gyerekek is nagyon szeretik)

 

Zabfasírt répával vagy kölesfasírt répával

 

Hozzávalók: 

1 nagy szem krumpli

1 nagyobb szál sárgarépa

1 közepes fej hagyma

4 gerezd fokhagyma ezeket aprító géppel összeszecskázni

4 ek liszt (2 fehér, 2 teljes kiőrlésű)

6 ek zabpehely vagy kb 10 dkg köles

fűszerek: só, borsikafű, majoranna, kakukkfű, lestyánlevél

késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna

olaj a sütéshez

 Elkészítése:

A hozzávalókat meghámozzuk, aprító géppel összevágjuk, majd besózzuk, és állni hagyjuk. 10-15 perc elteltével hozzáadjuk a fűszereket, a zabpelyhet és a lisztet.

Ha kölesfasírtot készítünk, akkor a kölest annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és kb 10 percig főzzük, majd lezárjuk és pihenni hagyjuk. Ha már nagyjából meghűlt, akkor hozzákeverjük a többihez.

A masszát pihentetjük 10-20 percet, majd gombócokat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük.

 

 

Jó étvágyat!

 

 

 Az ételek közül néhány elkészítésre kerül a FŐZŐTANFOLYAMOK alkalmával! Keressen, hívjon, jöjjön el! Várjuk szeretettel!

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 18
Heti: 90
Havi: 603
Össz.: 251 787

Látogatottság növelés
Oldal: Fasírozottak/feltétek
Spirituális, testi-lelki-szellemi gyógyítás, holdnaptár és tanfolyamok - © 2008 - 2024 - gyogypont.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »